Beleggen in Bitcoin – verdien geld met Bitcoins en altcoins

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin, Litecoin, Ethereum en andere alternatieve cryptocurrency zijn mateloos populair aan het worden.

Wist je dat je veel geld kunt verdienen in de handel van deze coins? Je kunt al met een klein kapitaal beginnen, veel “trade-exchanges”(beurzen) laten registratie toe met alleen al een email adres. Wil je met grote bedragen gaan beleggen dan is een volledige registratie vereist. U kunt dus in feite al binnen 10 minuten aan de slag.

Op deze website proberen wij jou te voorzien van handige tips en interessante uitleg over “Hoe nu te beginnen met de handel in Bitcoin”. U vindt hier informatie over onze eigen ervaringen en hoe u het beste diverse technische indicators kunt gaan toepassen tijdens uw in- en verkoop transacties.

​​

Voordat je begint met het lezen van deze pagina eerst enkele begrippen vooraf:
Bitcoin = De eerste succesvolle digitale munt, gelanceerd in 2011;
Altcoin = zijn vergelijkbare succesvolle crypto coins (valuta’s) die na de Bitcoin ontwikkeld werden;
Crypto coins = een verzamelnaam voor alle digitale projecten die gebaseerd zijn op een decentraal protocol, op basis van de Blockchain;
Trade-Exchange = Broker, online wisselkantoor waar een digitale valuta aangekocht en verkocht kunnen worden.

” Op het moment dat je hebt besloten dat je gaat beleggen in crypto coins gaan wij ervan uit dat je weet wat Bitcoin is, hoe het werkt en welke portemonnee (wallet) software er op de markt verkrijgbaar is “

Waarom wil je Bitcoins kopen?
Om te beginnen moet je jezelf afvragen: Waarom wil ik Bitcoins of Altcoins kopen? Wil je Bitcoins kopen om ze op een later moment met winst te gaan vérkopen? Dan ben je eigenlijk al aan het beleggen. Bovendien ben je dan bereid om hoge risico’s te nemen, ben jij een defensieve belegger dan raad ik je aan om niet te gaan beleggen in enige vorm van Crypto coins.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de Bitcoin/Altcoin:
– Bitcoins zijn onafhankelijk, ze worden niet beheerd door een centrale bank of overheid. Dit is een van de grootste voordelen.
– Bitcoins/Altcoins kunnen niet vrij worden bijgedrukt. Hoeveel coins er uiteindelijk in omloop zullen zijn is vooraf geprogrammeerd in het protocol (software), bij Bitcoins zullen dit er maximaal 21 miljoen zijn. Het bijmaken tot dit maximum gebeurt door het minen van coins, dit is het oplossen van een rekenkundig vraagstuk, als jij met je hardware de eerste bent dit dit vraagstuk oplost ontvang jij de “Block reward”, om de zoveel blocks/jaren halveert deze beloning, hierdoor komen er steeds minder nieuwe munten bij waardoor schaarste zal onstaan en uiteindelijk de prijs zal stijgen.
– Bitcoins en zeker de nieuwe generatie coins (altcoins) kunnen snel worden overgemaakt. Binnen enkele seconden worden Bitcoins/Altcoins verzonden naar een gebruiker aan de andere kant van de wereld. Bovendien zijn in het algemeen de transactiekosten laag.
-Bitcoins zijn in feite anoniem (niet geheel anoniem), diverse nieuwe generatie Altcoins zijn volledig anoniem. Tijdens het verzenden en ontvangen worden geen persoonsgegevens gedeeld, maar slechts het Bitcoin-adres: een anonieme reeks letters en cijfers.

Dit zijn de belangrijkste nadelen van de Bitcoin/Altcoin:
– Momenteel wisselt de prijs van 90% van de crypto valuta’s bijzonder sterk. De afgelopen jaren heeft de waarde van bijv. Bitcoin hoge pieken en diepe dalen meegemaakt. Dat kan voor “dagtraders” trouwens een aantrekkelijk voordeel zijn.
– Het bewaren van je coins is niet altijd even gemakkelijk en veilig. Hoewel het cryptografische systeem achter deze coins veilig en in theorie onkraakbaar is, worden de digitale portemonnees met enige regelmaat gehackt, dit gebeurt zelfs bij de grote wisselkantoren. Beveiliging van je coins is dus belangrijk.
– Transacties zijn per direct definitief (zodra een miner de transactie heeft aangenomen). Nadat je Bitcoins of Altcoins naar een portemonnee hebt overgemaakt, kun je ze niet meer terugvorderen. Er is ook geen organisatie of centraal orgaan die dit voor je kan doen.

Waar kun je Bitcoins of Altcoins kopen?
​Het gemakkelijkste is te beginnen bij een exchange waar je rechtstreeks vanuit IDEAL Bitcoins en Altcoins kunt aankopen.

Mijn voorkeur voor de beginners onder ons gaat uit naar de Nederlandse LiteBit, deze exchange is veilig en snel.

Bitcoins kopen en verkopen

Bij Litebit heb ik regelmatig (grote) hoeveelheden coins ingekocht en zonder problemen gebruik gemaakt van hun diensten om snel en gemakkelijk nieuwe coins te kunnen aankopen of te verkopen. Het grote voordeel van Litebit is dat je met een Nederlandse bankrekening kunt inkopen/verkopen en dat zij een kantooradres hebben in Nederland. Het grote nadeel is dat LiteBit geen “live-trading” aanbiedt, je kunt dit dus niet snel en actief handelen op deze platforms. Voor de veeleisende handelaar is dit uiteraard een beetje onpraktisch.

Voor de meer ervarende handelaar raad ik enkele internationale trade-exchanges aan, bij elk van deze platforms kun je Bitcoins instorten (deposit) en starten met de handel in verschillende altcoins of gewoon tegen EUR / USD(T) (USDT = de Tether variant van de USD). Ik zal mij beperken tot een paar trade-exchanges waar ikzelf goede ervaringen mee heb, naast deze exchanges zijn er nog ruim 50+ trade-exchanges over de hele wereld. Helaas is er nog geen goede Nederlandse trade-exchange.

Bittrex (Las Vegas, USA)
Bij Bittrex kun je handelen in Bitcoins en vele Altcoins, ook bieden zij (na volledige ID registratie) de mogelijkheid om te handelen tegen fiat geld in USD.

Bitfinex (Hong-Kong, China)
Bij deze trade-exchange kun je handelen in meerdere coins met Market orders, Limit orders en geavanceerde orders. Mogelijkheid om (na volledige ID registratie) te handelen in fiat geld in USD. Naast het 1 op 1 traden kun je bij Bitfinex ook coins inlenen of zelfs uitlenen om zo met een hefboom te kunnen gaan werken, in het engels “3.3x leverage”.
Als je via deze link een account aanmaakt bij Bitfinex ontvang je namens CryptoNova 10% korting op alle order kosten.

Als jezelf op zoek gaat naar een online trade-exchange is het belangrijk dat je goed marktonderzoek doet naar de betrouwbaarheid van het achterliggend bedrijf, je geeft immers je coins tijdens de handel bij hun in bewaring. Ook is het belangrijk dat een trade-exchange voldoende “market volume” te bieden heeft, m.a.w. er moet voldoende gekocht/verkocht worden door andere handelaren.

DISCLAIMER

Beleggen met Bitcoins en Altcoins neemt een hoog risico met zich mee. Deze producten zitten in de High-Risk risicoprofiel en passen zeker niet in een defensieve portefeuille. Deze beleggingen zijn wellicht niet geschikt voor u als u zich niet prettig voelt bij zeer offensief beleggen. Voordat u besluit om te gaan beleggen is het verstandig om eerst voldoende kennis op te doen. Deze website kan hiervoor een goed begin zijn van uw reis door beleggingsland. Het is tevens van belang dat u de producten waarin u gaat beleggen goed begrijpt en u eigen onderzoek heeft gedaan naar de mate waarin u een online broker (exchange) wilt vertrouwen. Het is in het verleden voorgekomen dat een betrouwbare exchange toch failliet is ingegaan en de gebruikers hun vermogen volledig zijn verloren. ​Investeer alleen vermogen dat u bereid bent om te verliezen.
Adviezen van CryptoNova zijn geheel vrijblijvend en niet gericht op uw persoonlijke situatie. Eventuele opinies geuit op deze geaffilieerde site aan CryptoNova zijn de meningen van individuele auteurs en niet direct van de website zelf of de directe medewerkers hiervan. We doen vanzelfsprekend onze best om alle berichten en feiten na te trekken, maar we kunnen nooit garant staan voor de juistheid van deze berichten.

Iedere vorm van informatie op de site mag niet worden gezien als aanbeveling tot een investering in welke vorm dan ook. We proberen u alleen maar te informeren in de markt mogelijkheden en prognoses/verwachtingen van onze experts, we proberen u niet aan te zetten tot bepaalde risicovolle beleggingen. Eventueel verlies of schade kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld aan CryptoNova of diens medewerkers.