Bitcoin beurs Mt. Gox komt weer terug

Mark Karpeles, voormalig directeur en oprichter van Mt. Gox, wil het platform opnieuw opstarten. Hij heeft hier naar eigen zeggen ruim 245 miljoen dollar voor nodig. Dit heeft hij aangegeven tegenover Reuters

De digitale roof

Bitcoinbeurs Mt. Gox was in 2013 een van werelds eerste Bitcoin bedrijven waar je Bitcoin kon kopen en verkopen tegen o.a. USD. Halverwege 2013 was dit bedrijf nog goed voor zn 75%+ procent van alle Bitcoin transacties wereldwijd. Na een succesvolle diefstal, een digitale roof waar duizenden Bitcoins zijn gestolen werd in 2014 voor Mt.Gox faillissement aangevraagd. Klanten konden vervolgens fluiten naar hun Bitcoins.

Het bedrijf raakte door deze roof ruim 850.000 bitcoins kwijt, met een dagwaarde van ruim 300 miljoen euro.

Nadat Mr.Gox in staat van faillissement werd verklaard is voormalig directeur Karpeles in Japan gearresteerd en aangeklaagd voor het opzettelijk verduisteren van bitcoins ten nadele van haar cliënten. Tot op de dag van vandaag blijft hij ontkennen enige betrokkenheid te hebben bij deze “Bitcoin hack”.

Herstart Mt.Gox

Nu wil Karpeles de wisselbeurs weer opnieuw gaan opstarten. Naar eigen zeggen heeft hij een startkapitaal nodig van ruim 245 miljoen dollar, een behoorlijk bedrag dat hij durft te vragen, zeker gezien het verlies van cliënten Bitcoins tijdens de hack. De 245 miljoen dollar zou nodig zijn om de operationele kosten voor het eerste jaar te kunnen betalen. Om het geld bij elkaar te krijgen wilt Karpeles de mogelijkheid open houden om het platform uiteindelijk te verkopen aan de grootste financierder of om een online crowdfunding actie te organiseren.

 

Zodra de (wilde) plannen van Karpeles werkelijkheid worden hoort u het als eerste op CryptoNova. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf automatisch geïnformeerd over het laatste nieuws uit de wereld van Bitcoins & Altcoins.

Maikel Maessen

Redacteur CryptoNova.net | Blockchain Adviseur Actief sinds 2013