De ultieme beveiliging voor je Bitcoins

Nu de koers van Bitcoin rond de € 11000,- schommelt bezitten de meeste Bitcoiners, zeker de mensen van het eerste jaar een enorm kapitaal. Sommige bezitten 1 BTC andere bezitten er wellicht tientallen. Feitelijk hebben deze mensen een bijzonder gevoelig kapitaal in huis liggen.

Wat is nu de ultieme beveiliging om je Bitcoins veilig te bewaren? Wij zijn voor u op zoek gegaan en kwamen er snel achter dat het bewaren van een hardware wallet in uw bureaulade of kast onvoldoende is en zelfs gevaarlijk kan zijn (overval/beroving).

Heeft u al eens gedacht om uw hardware wallet of private-key te bewaren in een echte kluis?

Via dit bericht willen wij u graag laten kennismaken met De Nederlandse Kluis (DNK). Nederlands grootste aanbieder van 24/7 zwaarbewaakte safeloketten verspreidt door heel Nederland. Wij hebben gesproken met dhr. Jaap Zeeuw van der Laan, algemeen directeur van de Nederlandse Kluis om iets meer te weten te komen over hun dienstverlening.

De ultieme bitcoin beveiliging

De Nederlandse Kluis is ontstaan uit Doijer&Kalff; een edel metaalhandel opgericht in 1825. De AFM schreef voor dat het bewaarbedrijf gescheiden moest zijn van het handelsbedrijf, door deze scheiding is De Nederlandse Kluis ontstaan,  in 2012 opende ze haar eerste vestiging in Hilversum. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 10 vestigingen en dit zal in 2018 nog verder uitgebreid worden. Hiermee zijn zij de grootste particuliere aanbieder van safeloketten in Nederland.

Welke mate van beveiliging garandeert u om te voorkomen dat uw kluizen gekraakt worden of de inhoud daarvan verloren gaat?

Wij kunnen niet alle beveiligingsmaatregelen prijsgeven, maar al onze locaties hebben 4* beveiliging. Dit is het hoogst haalbare niveau betreffende beveiliging in Nederland. Het is zichtbaar en onzichtbaar beveiligd tegen brand, braak en waterschade. Daarnaast hebben wij 24/7 camerabewaking, een strenge (ID) toegangscontrole en er wordt altijd meegelopen naar het safeloket, waardoor er nooit klanten zonder medewerker in de kluisruimte zijn. Alleen de contractant laten wij toe, indien iemand met een gevonden sleutel toegang probeert te krijgen zullen wij direct de nodige diensten inschakelen. Wij hebben bijv. zelf ook geen reservesleutels van de loketten. Bij verlies van beide sleutels moet de kluis worden open geboord in de aanwezigheid van de klant. Dit is erg kostbaar, omdat de gehele kluisdeur dan vervangen dient te worden.

Wie is juridisch eigenaar van de inhoud van het loket en tijdens welke tijden heeft uw client toegang tot de kluisruimte?

Omdat het contractueel aanwijsbaar is welke klant welk loket huurt, ligt het juridische eigendom bij de huurder van het loket. Indien wij failliet gaan kan een curator nooit aanspraak maken op de inhoud van het loket, omdat er geen twijfel bestaat over het eigendom van de spullen. Onze cliënten kunnen hun loket bezoeken tijdens normale kantooruren. Na 18.00 uur en in de weekenden is de kluisruimte gesloten en kan er vanwege de (nacht)beveiliging geen toegang tot de kluis worden verleend.

Heeft u al eens een beveiligingsrisico of kraak meegemaakt?

Wij hebben nog nooit iets meegemaakt op het gebied van braak of brand.

Na afloop vroegen wij uiteraard nog even of hun cliënten ook de huur van een safeloket konden afrekenen in Bitcoins. Helaas was dit nog niet mogelijk grapte dhr. van der Laan.

U heeft al een safeloket vanaf € 99,- per jaar. Het kleinste loket is ruimschoots voldoende om uw documenten met private keys, uw USB sticks/drive met data of uw beveiligde hardware wallet te bewaren. Uw Bitcoins zijn dan veilig voor overval/diefstal en brand.

De Nederlandse Kluis heeft op dit moment een vestiging in:
Nijmegen | Oss | Eindhoven | Maasdijk (Westland) | Hilversum | Den Bosch | Arnhem | Utrecht | Den Haag | Rotterdam | Amsterdam

Voor meer informatie over De Nederlandse Kluis: www.denederlandsekluis.nl

Maikel Maessen

Redacteur CryptoNova.net | Blockchain Adviseur Actief sinds 2013

2 gedachten over “De ultieme beveiliging voor je Bitcoins

  • Heb al een kluis iets dichter bij huis in Kaldenkirchen bij de Volksbank! Kost me net zo veel per jaar! Maar uitstekend idee om mijn cryptocurrencies daar op te slaan!

    • Het zal niet lang meer duren totdat DNK een pand opent in Limburg, ze zijn bezig met een landelijke goed dekkend aanbod. Echter e.e.a. is afhankelijk van de panden die ze kunnen aankopen, bijv. de kluizen moeten ondergronds liggen e.d.

Reacties zijn gesloten.