Het gevaar van Ripple (XRP)

De waarheid over Ripple

Heren, dames, nieuwkomers en Oldskoolers…

Lange tijd bleef ik kalm en observeerde ik wat er gaande was op de markten. Vanwege recente gebeurtenissen zijn we echter op een punt uitgekomen waar het belangrijker dan ooit is om te spreken. Wanneer onwetendheid een niveau bereikt dat zorgelijk is, is het tijd om te handelen. De waarheid is de waarheid en het is onze individuele en collectieve verantwoordelijkheid om het woord naar buiten te brengen, indien nodig. Ik zal daarom mijn subjectieve waarheid over het hele Ripple-ding in deze post vertellen. Dit is voor iedereen die geïnvesteerd heeft in XRP en voor iedereen die wordt gestuurd tussen zwijgen of spreken. Zie je, ik begrijp het. De meesten van jullie maken nu een hoop geld met Ripple. Het is geweldig om geld te hebben. Maar heb je je weleens afgevraagd ten koste van wat je deze winst maakt? Alles in het leven is in balans, je moet geven om te ontvangen. Er zijn altijd twee zijden van een munt. Als u op dit moment winst maakt op XRP, betaalt u een prijs. Het is gewoon dat de meesten van jullie nog niet weten welke prijs dat is.

In het begin van het jaar adverteerde ik Ripple vanuit een technisch kaartperspectief als zeer winstgevend. Maar gedurende het jaar heb ik veel onderzoek gedaan, en nog belangrijker, de lijst met rode vlaggen is opgeteld en gestaag gegroeid, zodat ik uiteindelijk mijn eerdere standpunt in dit opzicht heb omgekeerd. In dit artikel wil ik je door mijn lijst met rode vlaggen helpen. Ik verwacht niet dat je het met me eens bent (vooroordeel is hoe dan ook sterk tegenwoordig), maar ik verwacht dat je op zijn minst ruimdenkend bent en de kritieke componenten van het Ripple-systeem die hieronder worden uiteengezet, opnieuw gaat waarderen. Als je het niet eens bent met het lezen van het artikel, vind ik dat prima. Je kunt met die informatie doen wat je moet doen. Mijn verantwoordelijkheid is om op te staan ​​als misinformatie parabolisch stijgt en het wordt tijd …

Toen Bitcoin gecreëerd werd, trok het allerlei soorten mensen aan. De meesten van hen waren ontevreden over de status-quo van het economische systeem dat op dit moment ons dagelijks leven entertaint en waren op zoek naar nieuwe, efficiëntere oplossingen die de macht daadwerkelijk teruggeeft aan de mensen door interventies van derde partijen zoals banken te elimineren. De vroegtijdige innovators van Bitcoin waren hier voor de wereldwijde revolutie die de blockchain mogelijk maakte voor de wereld en haar burgers. Het ging allemaal om onveranderlijkheid, grootboeken, anonimiteit, het omzeilen van derden en banken om de wereldwijde rijkdom te herverdelen en financiële vrijheid en onafhankelijkheid voor de hele mensheid te herwinnen. Als iedereen zijn of haar eigen bank wordt zonder tussenpartijen die controle over uw monetaire activa hebben, is dit echte vrijheid, althans in monetaire zin. Dit staat echter in schril contrast met het traditionele systeem dat we momenteel hebben en al decennialang voort bestaat, terwijl het steeds erger wordt.

Ik heb het over het systeem waarop de wereld is gebaseerd; de grootste zwendel in de menselijke geschiedenis: op schuld gebaseerde Fiat-valuta. Aangezien Nixon de Dollar van de goudstandaard heeft gehaald, is het de moeite waard om op te merken dat de waarde van de Dollar en andere Fiat-valuta de exacte waarde is van het papier waarop het is gedrukt. Het wordt nergens door ondersteund, maar men vertrouwd erop dat het werkelijk enige waarde heeft, dit werkt zolang als iedereen daar het onderling over eens is. Het kan naar behoeften worden afgedrukt en de beslissing hiervoor wordt achter gesloten deuren genomen. In de tussentijd hebben we inflatie die de waarde van het niettemin waardeloze fiat in de loop van de tijd vermindert. Het geld dat je vandaag bij je bank hebt, wordt elke dag waardelozer. “Maar ik krijg een positieve rente op mijn bankrekening!” Zeggen sommigen. Natuurlijk, als u een rente van 1% op uw spaargeld krijgt, maar 3% verliest vanwege inflatie, wie is dan de winnaar? Hint: Jij bent het niet. De onwetendheid over hoe ons economisch systeem werkt (waarop trouwens onze hele wereldeconomie gebaseerd op is) voor mij, is niet rationeel. Als je niet begrijpt hoe ons economische wortelmodel werkt, hoe kun je daar dan je leven bovenop bouwen? Het niet begrijpen van dit onderliggende model is als het bouwen van een groot huis op de grond dat je nog niet eerder hebt onderzocht, om er uiteindelijk achter te komen dat je het hebt gebouwd op giftig drijfzand. Het zal dan tegen die tijd te laat zijn.

Het is JOUW verantwoordelijkheid om het economische systeem van de wereld te begrijpen. Dit is vooral gericht op Millenials. Ik weet dat de meeste babyboomers en ouderen de status-quo als realiteit hebben aanvaard, wat nog niet volledig het geval is in jongere generaties. Vooral als het gaat om de allereerste generatie die is opgegroeid met internet, wat betekent (althans theoretisch) toegang tot bijna alle informatie verzameld door de mensheid. Nee, we hebben niet veel geleerd over het huidige systeem op school, we worden verondersteld het niet goed te begrijpen in de eerste plaats. Als iedereen plotseling de realiteit zou beseffen van de onechtheid die in ons systeem ronddwaalt, zou er twee minuten later bloed op de straten zijn. Maar dat is natuurlijk niet in het belang van degenen die dit systeem besturen. Als je wilt blijven slapen, lees dan niet verder, gewoon doorgaan. Ik zal in de toekomst over de toestand van de wereld twijfelen, want nu zal ik me concentreren op XRP en de rode vlaggen die het met zich meebrengt. XRP is geen cryptocurrency

Wat is Ripple XRP?

“Uitgebracht in 2012, is Ripple een real-time brutovereffeningssysteem, wisselkantoor en overmakingsnetwerk door Ripple Labs. Het wordt ook wel het Ripple Transaction Protocol genoemd en is gebaseerd op een gedistribueerd open source internetprotocol, consensus ledger en maakt gebruik van de native “cryptocurrency” XRP. De focus van Ripple is om een ​​systeem te maken dat ‘veilige, direct en bijna gratis wereldwijde financiële transacties van welke omvang dan ook zonder terug-boekingen’ mogelijk maakt. In de kern is Ripple gebaseerd op een gedeeld grootboek dat gebruik maakt van een consensusproces dat betalingen, uitwisselingen en overmakingen mogelijk maakt in een gedistribueerd proces. ” – De definitie van Wikipedia

Tot zover goed. Maar dit is niet het einde van het verhaal. Eigenlijk is XRP een elektronisch token, gemaakt en ondersteund door een enkel bedrijf: Ripple Labs Inc. – een wereldwijd bedrijf voor geldtransacties. Opgemerkt moet worden dat er een duidelijk verschil is tussen digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ripple’s XRP tokens. Hoewel Bitcoin een echte cryptocurrency en een winkel met waarde is, worden XRP-tokens in essentie ondersteund door traditionele (Fiat) valuta’s, alsof het dollars of een andere vorm betreft. XRP is in de eerste plaats niet bedoeld om geld te zijn, het is een ruilmiddel om waarde af te handelen. Het kan worden gezien als een giftcard of token die in seconden kan worden verzonden en wordt ingewisseld voor fiat-geld. Toen Ripple Labs Inc. in 2012 XRP oprichtte, ‘creëerden’ ze 100 miljard tokens uit het niets. Van de 100 miljard gecreëerd, werden 20 miljard XRP bewaard door de makers, die ook de oprichters van Ripple Labs waren. De makers gaven de resterende 80% van het totaal aan Ripple Labs die van plan waren de resterende tokens opnieuw te verspreiden onder supporters van ecosystemen zoals banken.

Maar vandaag heeft Ripple Labs de overgrote meerderheid van XRP (meer dan 60% van het aanbod). Het is hun enige beslissing om de waarde te verzilveren of de markt volledig te devalueren door deze te overspoelen met goedkope XRP.

Nog een belangrijk punt om over na te denken: het is gemakkelijk om de markt te manipuleren als één groep 60% van het aanbod beheert. Het opent de poort voor wijdverspreide manipulatie. We weten niet wat die individuen doen met deze hoge waardering, maar hoe dan ook, je bent in de grillen van een krachtige derde partij met onzekere doelen. Als 100% premine aka “creatie uit het niets” met 60% van het totale aanbod dat in het bezit is van de makers niet voldoende is om te schudden, laten we verdergaan … In tegenstelling tot Bitcoin, Ethereum, Litecoin en 90% van alle cryptocurrency blockchains, is Ripple een relatief gesloten blockchain. Gebruikers kunnen met enige moeite een portemonnee downloaden en er Ripple naar overzetten, maar je moet wel vertrouwensregels maken met andere organisaties om toegang te krijgen. Op deze manier kunt u niet gewoon geld sturen naar wie u maar wilt, maar moeten zij u als betrouwbaar accepteren voordat transacties worden toegestaan. Met andere woorden, ze bepalen de servers die transacties toestaan. Is dat niet waar het bij de centralisatie om draait? Toen Bitcoin oorspronkelijk werd gemaakt, werd het ontworpen als een winkel met waarde. Toen u een transactie maakte, stuurde u een winkel met waarde naar een ander account (voor betaling voor goederen en diensten). Mijnwerkers hebben knooppunten op het netwerk gemaakt om transacties te verwerken en werden gecompenseerd met deze cryptocurrency, hetzij door vergoedingen of door mijnbeloningen. Dit is niet hoe Ripple werkt. Ripple heeft helemaal geen mijnbouw of mijnwerkers. In plaats daarvan worden transacties aangedreven door een “gecentraliseerde” blockchain om het betrouwbaarder en sneller te maken. XRP werd in één keer door het moederbedrijf gedolven, met een meerderheid van de cryptocurrency die ze bezaten. Dit is eigenlijk de pure definitie van centralisatie:

Centralisatie: “De concentratie van controle over een activiteit of organisatie onder één enkele autoriteit” “De centralisatie van alle financiële macht in handen van haar leiders”

Een kenmerk van een cryptocurrency, en misschien wel de meest innemende uitstraling, is daarentegen de organische aard ervan; het wordt niet uitgegeven door een centrale autoriteit, waardoor het theoretisch immuun is voor overheids interferentie of manipulatie. Meer dan wat dan ook, Ripple lijkt op een fintech-platform dat simpelweg de beste elementen van fiatgeld en blockchain-cryptocurrency heeft gecombineerd. Het moet daarom worden beschouwd als Digital Fiat, geen cryptocurrency. De prijs die u betaalt zoals eerder vermeld, betaalt u waarschijnlijk een prijs voor de winst die u via XRP maakt. Laten we eens kijken: U investeert uw zuurverdiende Fiat of BTC in een token waarvoor Ripple Labs nooit een dubbeltje heeft betaald om te creëren. Het kostte ze letterlijk niets om de tokens te maken die mensen vandaag kopen voor $2 per stuk. 100% van de tokens zijn gemaakt uit het niets, terwijl het grootste deel van de voorraad nog steeds de controle heeft over Ripple zelf. Het netwerk is geprivatiseerd, wat betekent dat niet iedereen aan de systemen kan deelnemen, omdat betrouwbare knooppunten worden “geselecteerd”, wat de basisdefinitie van centralisatie is. Als we dat verder denken, koop je in feite waardeloze lucht en maak je de makers tegelijkertijd ongelooflijk rijk, terwijl je hoopt dat iemand je meer betaalt voor de lucht van jou dan waar je voor betaald hebt in de eerste plaats.

Ik ben er zeker van dat Chris Larsen erg blij is met je enthousiasme voor Ripple … Val niet voor de hype. Richt u niet uitsluitend op het maken van geld, er staat meer op het spel dan alleen maar geldwinsten. En het triest me diep om te zien dat de meesten geen idee hebben wat er in de achtergrond gebeurt. In mijn subjectieve analyse en begrip is Ripple een valstrik, en als je momenteel XRP hebt, heb je gelijk. Als we dat nog een minuutje verder denken … als Ripple de “knooppunten” bestuurt en in theorie specifieke transacties kan weigeren, wat is dan het verschil met het traditionele Fiat-systeem dat we momenteel vermaken? Het is niets meer dan Fiat 2.0, de re-creatie van het oude systeem ondersteund door nieuwe technologie. Hetzelfde verhaal, alleen een andere vermomming. En terwijl iedereen rijk wordt door te investeren in XRP, steun je onbewust dit systeem van oplichterij van Fiat dat al decennialang wordt vermaakt en actief wordt gebruikt om het op een geheel nieuw digitaal niveau te duwen. Denk er over na. Blockchain is een compleet nieuwe technologie en niemand is volledig in staat om de impact op de mensheid in 50-100 jaar vanaf hier te realiseren. Er zijn gissingen, maar er is geen zekerheid. De realiteit is dat we deze technologie kunnen gebruiken voor onze collectieve bevrijding, of we zullen eindigen in een wereldwijde staat van toezicht, nog steeds gecontroleerd door een kleine groep rijke en krachtige individuen. WIJ kiezen wat we collectief zullen worden. Hierbij is ons geld onze stem. Door te kiezen voor investeringen in bepaalde blockchain-projecten, ondersteunen we ook die ideeën die uiteindelijk de Nieuwe Wereld zullen manifesteren en vormgeven. Als je een verbeterde versie van Fiat Scam wilt ondersteunen, kun je dat doen, maar ik vraag je om het op zijn minst bewust te doen, zodat je de impact van je beslissing kunt begrijpen, ook al is het 50 jaar later. We planten allemaal het zaad voor onze toekomst hier op dit moment, individueel en collectief. Na verloop van tijd zal het zaad bloeien of degenereren. Het is aan ons om te beslissen.

Ik wil dat je begrijpt dat dit artikel niet wordt gedreven door eigenbelang. Ik heb beperkt XRP, en ik wens ook geen standpunt in te nemen. Niets in dit artikel is op enigerlei wijze aanstootgevend. Ik beweer niet 100% gelijk te hebben over alles wat Ripple betreft, maar ik heb genoeg aanwijzingen en rode vlaggen verzameld om niet te worden geïnvesteerd of aanbevolen. Dit artikel is puur verdreven van het gevoel verantwoordelijk te zijn voor wat er met ons gebeurt en om ons heen. Het enige waar ik hier ben, is observeren en ervoor zorgen dat de overgang naar de New Age soepel verloopt. Het is ook het logische gevolg van de onwetendheid op dit moment op de markt, waar de vele deelnemers (vooral nieuwkomers op de markt) ongelofelijk verblind zijn door hebzucht, maar geen enkele fundamentele vraag. Uiteindelijk heb ik niets te winnen bij het publiceren van dit artikel, integendeel. Ondanks de overduidelijke risico’s, sta ik open voor de shitstorm van XRP-gelovigen, wat niet leuk is om te hebben. Maar dat is de prijs die ik betaal, en ik doe het bewust, omdat ik weet dat de beloning de waarheid zal zijn die verteld wordt, die meer waarde heeft dan enige monetaire winst in de eerste plaats. Mijn hoop is dat mijn subjectieve waarneming uiteindelijk anderen ertoe brengt om voor zichzelf te vragen en te onderzoeken en deze wereld naar een betere plaats te brengen door hun subjectieve inzichten en waarheden te delen met iedereen die bereid is te luisteren. Dit gaat niet over “goed” zijn. Dit gaat over bewustzijn en bewuste besluitvorming.

Een andere gedachte: als XRP wordt gebruikt als ruilmiddel en wordt ondersteund door fiat-valuta, terwijl Crypto de afdekking vormt tegen de wereldwijde financiële meltdown van fiat-valuta, is dat dan niet een voor de hand liggend conflict? Als de economie wegsterft, wat een kwestie van tijd is, wordt Fiat hoe dan ook waardeloos. Welk gebruik hebben we voor een token dat wordt gebruikt als een ruilmiddel tussen Fiat-valuta’s wanneer Fiat-valuta’s uiteindelijk zullen verdampen? Laten we dat nog eens proberen: als de Fiat-valuta instort, zou het vertrouwen in banken dan niet helemaal verdwijnen? Zou er geen gigantische verontwaardiging tegen deze banken zijn die deze situatie tot uiting bracht door een economisch model te koesteren dat meer schulden dan geld schept om het ooit terug te betalen, terwijl het allemaal verborgen blijft voor het publiek? Zou deze verontwaardiging geen negatief effect hebben op een systeem zoals Ripple, dat tot doel heeft banken nog efficiënter te maken in het afleiden van rijkdom van de wereldbevolking? Terwijl de hele wereld zinkt in schulden die niet kunnen worden terugbetaald, terwijl uw inkomen gestaag afneemt en uw geld elke dag meer waardeloos wordt naarmate de FEDS-drukmachine warm is, geeft u hen het enige dat er echt toe doet als het om financiële zaken gaat vrijheid in de toekomst: uw kostbare Bitcoin. In mijn subjectieve mening werken we door het ondersteunen van XRP in de richting van het tegenovergestelde van wat we proberen te bereiken in een gedecentraliseerde wereld, om de macht terug te geven aan de mensen om het van de bankiers weg te nemen, de 1% van de 1% ers, die deze wereld beheersen.

Als je maar één ding uit dit artikel haalt, neem dit:   “Geld is een stem. Jij beslist wat zal groeien en GIJ zult het gezicht van deze wereld vormen voor de komende New Age. Wees verantwoordelijk, wees bewust. “ Laten we het afronden en komen met een conclusie: XRP is 100% premined, Ripple heeft 60% van het aanbod, controleert welke knooppunten als “betrouwbaar” zijn geselecteerd om transacties te bevestigen, terwijl ze niets hebben betaald om die tokens te maken die mensen zo graag kopen voor $ 4 + per stuk en daardoor de makers waanzinnig rijk. Laten we het maar eens noemen wat het werkelijk is, digitale fiat, de vernieuwde versie van het op schuld gebaseerde traditionele fiat-systeem, benut door de nieuwste technologie – wat uiteindelijk niets te maken heeft met cryptocurrency. En erover na te denken met de woorden van Mr. Brandt …

 

 

 

 

 

Als het gaat om Ripple, vraag je gewoon af … Wie zijn de weinigen? En wie zijn de vele?

Dit artikel is vertaald vanuit de bron "The Truth about Ripple van CY. Dit verhaal bevat zoveel waarheden over Ripple dat ik hem graag vertaald en doorgeplaatst hebt voor onze Nederlandstalige lezers.

Yuri Goosen

Redacteur CryptoNova.net | Youtube presentator Actief sinds 2013 Vanaf 2013 ben ik al bezig met Crypto valuta. Lees meer over Yuri Goosen op deze pagina