Lisk knalt door de 10 USD grens

Lisk, een coin met een notering bij CoinMarketCap op plaats 13. Een paar uur geleden tikte deze coin de 10 USD aan, een historisch hoogtepunt. Nog niet eerder in haar geschiedenis is zij boven de 10USD gekomen. Het passeren van deze grens betekent dat deze coin langzaam aan het groeien is en haar echte waarde begint te krijgen.

Een korte geschiedenis

Lisk is gestart als fork van Crypti, bij de start hebben ze een succesvolle ICO (Initial Coin Offering) georganiseerd. Via deze ICO hebben ze een startkapitaal weten te verzamelen van ruim $5,8 miljoen USD. In die tijd was ze de 2e meest succesvolle ICO coin (later heeft WAVES haar ingehaald). Op 24 Mei 2016 is “mainnet” live gegaan en is de datum in de boeken gegaan als de officiële start datum van dit project. Lisk was direct vanaf de eerste minuut verhandelbaar op een handvol grote exchanges, kort na de lancering werd bekend dat het de 2e meest succesvolle cryptocurrency ter wereld was! Bitcoin was de nr. 1.

Blockchain applicaties

Lisk beweert dat ze de eerste (succesvolle) in zijn soort is. Het idee is dat elke Blockchain-app een op zichzelf staande applicatie is, los van de hoofd blockchain. Dit zou de oplossing zijn voor de problemen met de schaalbaarheid waarmee veel cryptocurrencies momenteel mee worden geconfronteerd, waarvan bitcoin de meest bekende is. De beveiliging van de “sidechains” gebeurt middels het syteem Delegated-Proof-of-Stake (DPos). Via dit systeem beveiligd en controleert een netwerk van 101 servers 24/7 de volledige keten, in ruil hiervoor worden de operators beloond met nieuw aangemaakte LSK coins. De Blockchain-apps zijn geschreven met behulp van NodeJS / JavaScript op de backend en CSS3 / HTML5 / JavaScript voor de frontend.

Toekomst

De verwachtingen zijn groot, experts voorspellen zelfs een koers van ruim 200 USD voor het einde van 2019. Lisk heeft alle ingrediënten in huis om tot de top 5 door te kunnen dringen. Bovendien heeft het team een Rebranding aangekondigd, deze zal op korte termijn plaats gaan vinden.

Wil je direct een paar Lisk inkopen, nu is hij nog betaalbaar, straks wellicht niet meer:

 

Lisk official website: www.lisk.io

 

Maikel Maessen

Redacteur CryptoNova.net | Blockchain Adviseur Actief sinds 2013