Nog een paar dagen dan is het 11 maart 2017, de grote dag voor Bitcoin !

11 maart a.s. is een dag die de Bitcoin gemeenschap nauwlettend in de gaten moet houden. Dan beslist de Securities and Exchange Commission (de Amerikaanse toezichthouder van de effectenbeurzen) namelijk of The Winklevoss Bitcoin Trust hun goedkeuring krijgt.

Ruim 3 jaar geleden zijn de formaliteiten voor deze ETF al ingediend, maar een beslissing werd telkens uitgesteld. Nu is het dan eindelijk zover, op 11 maart a.s. zal de SEC haar beslissing bekend maken. Als de aanvraag wordt goedgekeurd zal dit naar alle waarschijnlijkheid tot een explosieve toename in prijs en in het gebruik van de coin tot gevolg hebben.

Wat is een ETF?
Een exchange-traded fund (afgekort ETF) is een belegging dat net als een aandeel wordt verhandeld aan de beurs. Een ETF wordt in het algemeen gebruikt om een specifieke marktindex te volgen. Vandaar dat ze ook wel indextrackers worden genoemd. Er zijn ook traditionele beleggingsfondsen die zich op een bepaalde index richten en deze dupliceren. Het verschil met een ETF is, dat deze indexfondsen actief worden beheerd met een manager aan het roer (die de index al dan niet probeert te verslaan) waar een ETF passief beheerd wordt.
Een ETF kan ook worden gebruikt om grondstoffen of andere activa zoals valuta te tracken.

Spencer Bogart, Bitcoin analist bij Needham & Co, verwacht dat er in de eerste week na de lancering zo’n $300 miljoen naar de ETF kan stromen. Dat zou de marktkapitalisatie van de cryptomunt richting de $15 miljard brengen. Een voorzichtige prijs voorspelling laat zien dat de verwachte Bitcoin prijs ongeveer zal gaan stijgen tot $4000,- per coin.

Bitcoin is nu al de prijs van goud voorbij
Een eenheid van Bitcoin is de waarde van een “troy ounce” goud al voorbij. Afgelopen donderdag sloot hij op $ 1268,- terwijl het goud sloot op $ 1233,-. De hoge vraag naar Bitcoin komt voornamelijk uit China, een land waar de overheid crypto probeert te bannen ter voorkoming dat geld het land verlaat. Op dit moment zijn er 15 miljoen Bitcoins in omloop.

Maikel Maessen

Redacteur CryptoNova.net | Blockchain Adviseur Actief sinds 2013