Twee coins, Bitcoin en Bitcoin Cash

Nadat een Bitcoin Fork afgelopen Augustus de start van Bitcoin Cash veroorzaakte, hadden we bijna een nieuw kruispunt meegemaakt. Een nieuwe Bitcoin fork stond gepland voor halverwege November. Het doel van deze fork was om de blok grootte aan te passen op basis van SegWit2x, nu is deze fork geannuleerd. Er was te weinig belangstelling en ondersteuning vanuit de gemeenschap werd als reden medegedeeld.

Door het afblazen van de geplande fork steeg de Bitcoin prijs van $ 7000,- naar $ 7800,-. Kort daarna zakte de prijs weer terug naar $ 6000,-. Een flinke koersklap!

Bitcoin Cash wat de grote winnaar in dit verhaal, tenminste tijdelijk. De coin steeg spontaan in enkele uren van ongeveer $400,- naar ruim $2500,- in een dramatische pump volgend op het nieuws dat de SegWit2x’s fork afgeblazen werd.

Pump and Dump
De meeste Altcoins zijn het toneel van Pump and Dump. Er zijn personen die in staat zijn de prijs van een altcoin kunstmatig te doen laten stijgen en weer dalen. Zodra de gemeenschap deze stijging overneemt dumpen ze in grote getale de coin weer op de markt waardoor de koers enorm omlaag valt. Hierdoor scoren deze individuen flinke winsten.

De snelle stijging van de Bitcoin Cash koers van afgelopen uren laat ons dan ook denken aan een typisch en kunstmatige prijs beinvloeding van 1 of een kleine groep personen. Omdat de markt vrij dun is kun je dit al bewerkstelligen met een relatief klein kapitaal.

De onzekerheid die nu heerst onder de Bitcoin gemeenschap doet de koers geen goed. Het lijkt erop dat Bitcoin langzaam wegglijdt onder het gewicht van z’n eigen succes. Tijdens het schrijven van dit bericht zijn er ruim 150k onbevestigde transacties op het Bitcoin netwerk, sommige mensen wachten al langer dan 24 uur om hun transactie bevestigd te krijgen.

Beide Bitcoins kunnen naast elkaar bestaan
Het goede nieuws is dat beide coins naast elkaar een toekomst hebben, op de toekomstige markt is plaats voor beide coins. Toch kunnen we niet uitsluiten dat er in de toekomst meerdere forks zullen plaatsvinden, er zal altijd een groep mensen zijn die denken dat het anders moet.

Bitcoin Cash lijkt op dit moment een productieve afsplitsing te zijn en zal geen bedreiging vormen voor Bitcoin. Beide coins hebben iets te bieden en bewandelen hun eigen pad. Ik hoop dat dit de gevechten op de lange termijn zal verminderen, aangezien beide partijen beseffen dat de ander niet meer weggaat. Net zoals we dat deden met Ethereum en Ethereum classic. “

Maikel Maessen

Redacteur CryptoNova.net | Blockchain Adviseur Actief sinds 2013

2 gedachten over “Twee coins, Bitcoin en Bitcoin Cash

Reacties zijn gesloten.