Wordt Cardano de nieuwe Bitcoin?

Sinds kort staat Cardano (ADA) genoteerd in de top 10 van CoinmarketCap!

Wat is Cardano?

Cardano is een peer-to-peer crypto valuta. Het wordt onder andere gebruikt om digitaal geld te versturen en ontvangen. Het project is opgebouwd uit verschillende lagen waardoor de munt zich snel aan kan passen.

Recent kwam hij nieuw binnen in de top 20. Afgelopen week kreeg de coin een ongelofelijke boost van net onder een usd cent naar nu een dikke 12 usd cent. Het is al wonderbaarlijk dat een nieuwe coin zo hoog binnenkomt en ook nog eens doorstoot naar de top 10. Dogecoin bijv. is dit nooit gelukt maar ook Dogecoin begint meer aanzien te krijgen en is al veel te lang ondergewaardeerd geweest.

Persoonlijk vind ik het nu een spannende tijd met zoveel nieuwe ontwikkelingen en de vele nieuwe ICO’s (Initial Coin Offering) die het lastig maken om de goede van de slechte te onderscheiden.

Cardano steekt er wel met kop en schouders bovenuit en er is geen twijfel mogelijk dat we hier meer van gaan zien en horen. Hij is nu nog een betaalbare munt in vergelijking met Bitcoin, Cardano heeft vele malen meer potentie om te overleven.

Als we kijken naar de technologie is Bitcoin heel beperkt en kan zich nauwelijks ontwikkelen. Daarom zien we nu zo veel Forks (kopieën) van Bitcoin. Dit is de enige manier dat Bitcoin boven water kan blijven en kan evolueren. Eigenlijk is Bitcoin verouderd en hoort bij de eerste generatie van de blockchain. Cardano zou een goede vervanger zijn van de Bitcoin en is zelfs geavanceerder dan Ethereum (ETH). Bitcoin is zoveel waard geworden omdat het erg media gedreven is. Maar in feite is Bitcoin helemaal niet zo fantastisch als we kijken naar zijn mogelijkheden.

Cardano zit nog altijd in de ontwikkeling en is nu al explosief gegroeid!

Mijn advies is om nu nog wat Cardano in te slaan en vast te houden want hij kan zomaar eens binnen een paar maanden 1 euro waard zijn.

Zou Cardano de nieuwe Bitcoin kunnen zijn? Onderaan dit bericht kunt u reageren met uw mening…

Meer informatie vindt u in onderstaand filmpje en op onderstaande website.

 

Website: https://www.cardanohub.org/en/home/

 

Yuri Goosen

Redacteur CryptoNova.net | Youtube presentator Actief sinds 2013 Vanaf 2013 ben ik al bezig met Crypto valuta. Lees meer over Yuri Goosen op deze pagina

7 gedachten over “Wordt Cardano de nieuwe Bitcoin?

 • Waar koop ik cardano,s?
  Ik zie wel ada,s
  Moet ik eerst bitcoins kopen en daarvan cardano,s kopen?

  • bittrex

   • ja, eerst btc en dan omzetten naar ada.

  • Hallo Cees,

   ADA is de afkorting van Cardano. Bij Bittrex of Binance kunnen deze gekocht worden met Bitcoins.

 • Hallo Cees,

  ADA is de afkorting van Cardano. Bij Bittrex of Binance kunnen deze gekocht worden met Bitcoins.

 • Ik kan ADA dus kopen bij Bittrex of Binance door eerst Bitcoins te kopen, maar waar/hoe zet ik het dan om naar ADA?

Reacties zijn gesloten.