Wordt President Trump en Bitcoin de beste partners?

Donald Trump is zeker een van de meest controversiële en polariserende figuren van onze tijd. Zozeer zelfs, dat zijn overwinning bij de verkiezingen voor een sfeer van onzekerheid bracht in de wereldeconomie.

De enige koers die van Trump’s overwinning profiteert is Bitcoin, door het presidentschap van Donald J. Trump wordt de status van Bitcoin alleen maar versterkt.

20 Januari 2017 gaat de geschiedenis in als de “inauguration” dag van de 45e president van de United States of America. Met als gevolg, door de discussie rondom de invloed die Trump heeft op de wereld economie, Bitcoin alleen meer aandacht naar zich toe trok.

En net als bij elk ander politieke probleem met betrekking tot Trump en zijn team, is het nog steeds onduidelijk wat we kunnen gaan verwachten. Maar binnen de Bitcoin gemeenschap kijkt men heel anders tegen de komst van Trump, mede door Trump’s visie op Bitcoin. Bitcoin zal het meest profiteren tijdens de ambt periode van Trump.

De hoofdreden waarom de Bitcoin liefhebbers veel hoop hebben met het presidentschap van Trump is dat Peter Thiel en Mick Mulvaney onderdeel uit maken van zijn team, beide fanatieke Bitcoiners.

Peter Thiel, co-founder van PayPal, is een Bitcoin fanatiekeling en heeft veel geïnvesteerd in verschillende Bitcoin bedrijven, namelijk Bitpay and 21.co. Thiel is lid van het “overgangsteam” van Trump.

Mick Mulvaney, de aangewezen directeur van het Beheer en Budget van het Witte Huis, is nog belangrijker als vertegenwoordiger van de Crypto gemeenschap omdat hij vrij openhartig is over Bitcoin, Blockchain technology en cryptovaluta in het algemeen. Hij is tevens oprichter van de Bipartisan Blockchain Caucus, een programma over de Bitcoin en Blockchain technology.

Het is daarom vrijwel zeker dat door Trump de acceptatie van Cryptovalutas een sprong voorwaarts maakt, zelfs als hij er persoonlijk geen aandacht aan geeft.

Alternatieve scenario
Het alternatieve scenario voorspelt de ondergang van de huidige markten (en contanten) die wij kennen. Trump wordt gezien als een destabiliserende mondiale kracht vanwege zijn politieke houding en het beleid. Deze onzekerheid die Trump schept zal mensen ertoe dwingen om hun vermogen te investeren in bijv. Goud en Bitcoin, beide worden beschouwt als een zekere investering in onzekere tijden. U begrijpt dat dit laatste ervoor zal zorgen dat de koers van Bitcoin sky-rocket gaat.

Maikel Maessen

Redacteur CryptoNova.net | Blockchain Adviseur Actief sinds 2013